Grízes-mézeskrémes


Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg. finomliszt
1 kk. szódabikarbóna
1/2  kk. sütőpor
12 dkg. porcukor
12 dkg. vaj
4 ek. méz
2 db. tojás
+ annyi tejföl, hogy nyújtható, de nem lágy tésztát kapjunk

A krémhez:
1 l. tej
20 dkg. búzadara
30 dkg. porcukor
40 dkg. vaj
3-4 dl. (lehetőleg házi) sárgabarack lekvár

Elkészítés:

Összeállítjuk a tésztát a fenti alapanyagokból, megmérjük és 4 egyforma részre osztjuk. Egy vajazott-lisztezett kb. 25×40 cm.-es tepsi alján egyenként szép világosbarnára sütjük a kinyújtott lapokat (150 C°-on, 6-8 perc, könnyen megég, figyelni kell rá).

A krémhez a tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk először a porcukrot, kikeverjük, majd a vajat, végül habosra, könnyűre keverjük, 3 egyenlő részre osztjuk.

Megtöltjük a lapokat a következőképpen:
- 1. mézes lap 
- 1/3 krém 
- vékony réteg baracklekvár 
- 2. mézes lap
- 1/3 krém
- ...baracklekvár
- 3. mézes lap
- 1/3 krém
- ...baracklekvár
- 4. mézes lap 

Amikor kész, óvatosan megnyomkodjuk a tetejét, hogy jól összeragadjanak a lapok, így könnyebben és szebben lehet majd szeletelni. Egy éjszakára hűvös helyre rakjuk, tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral.



Megjegyzések