Gesztenyés krémes
Ebből a mennyiségből 24 nagy kocka lesz, kisebb családnál elég fél adagot készíteni. :) Ehhez a süteményhez növényi tejszínt használok, mert az 1-2 nap múlva sem esik össze, nem folyik szét, de persze az igazi, állati tejszínnél nincs jobb, csak akkor minden étkezésnél külön kell adagolni hozzá.
Hozzávalók:
Alap:
75-80 dkg. gesztenyepüré
40 dkg. darált háztartási keksz
22 dkg. vaj
22 dkg. porcukor
1.5 dl. rum
Krém:
1.2 l. tej
3 cs. (12 dkg.) vaníliás pudingpor
35 dkg. vaj
20 dkg. porcukor
25 dkg. babapiskóta
1 dl. rum
0.5 dl. tej
5 dl. habtejszín
Díszítéshez cukorvirág, reszelt tejcsokoládé v. még-még gesztenyepüré...
Elkészítés:
A tejben előírás szerint megfőzzük a pudingport (cukor nélkül). Langyosra hűtjük, majd belekeverjük először a porcukrot majd a vajat, robotgéppel jól felhabosítjuk.
Az alap összetevőit kézzel addig gyúrjuk, amíg teljesen simává, egyneművé nem válik. Ha nagyon keménynek találjuk, tehetünk még bele rumot. Ezt a kekszes alapot egy kb. 25×40 cm-es, magas falú tepsibe nyomkodjuk, majd elsimítjuk rajta a krém felét.
0.5 dl. langyos tej + 1 dl. rum keverékébe mártjuk egy pillanatra a babapiskótákat, majd sorba rakjuk a krém tetején. Erre rásimítjuk a krém másik felét, majd 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy teljesen kihűljön. A tejszínből kemény habot verünk, a krém tetejére simítjuk. Díszíthetjük készen kapható cukorvirággal, gesztenyepürével, reszelhetünk rá csokoládét, de hagyhatjuk "meztelenül" is, ez esetben recés habkártyával v. villával mintákat rajzolhatunk a tetejére. Azonnal szeletelhető, de igazán másnapra érnek össze az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése